Nega obraza za popolno razvajanje

Nega obraza z Mojco Mavec

POVABIM VAS NA UNIKATNO NEGO OBRAZA

Nega obraza Ljubljana
110 MIN

Ekskluzivna nega obraza

Ekskluzivna, prilagojena nega obraza, ki vam ponuja več v eni negi. Pri tej negi obraza gre za pomoč pri odpravljanju vidnih znakov staranja ali pa če si želite rezultate z večjim obsegom.

Uporabim kozmocevtike Dr. Babor, ki vsebujejo natančne naravne formule in tako nudijo hitre in dobre rezultate. Tudi ta nega obraza je individualno prilagojena, da koži nudi točno tisto, kar potrebuje.
nega obraza Ljubljana
95 MIN

Višja lepotilna nega obraza

V to nego so vključeni nekoliko bolj intenzivni postopki dela.  Predstavljena nega obraza  je prodajni hit.

Zasnovana je po naslednjem zaporedju. Začnem s površinskim čiščenjem kože s hidrofilnim čistilnim oljem, ki je zelo nežen do kože ali mlekom, da odstranim tudi make-up. Z vami se posvetujem in nadaljujem z diagnozo vašega stanja kože. Ker ob upoštevanju vašega stanja in vaših želja zastavim nadaljno nego na takšen nivo, da boste imeli na koncu ustrezne realne rezultate.
nega obraza Ljubljana
60 MIN

OSNOVNA NEGA OBRAZA

Nega je namenjena osnovnemu čiščenju, glajenju in izboljšanju sijaja kože, a brez globinskega čiščenja.

Na kratko bi vam želela predstaviti potek osnovne nege obraza. Nega se začne s površinskim čiščenjem kože s čistilno peno. Nadaljujem z analizo kože, ki mi omogoči, da nego natančno prilagodimo vašemu stanju kože.

V Moji lepotilnici boste deležni osebno prilagojenega lepotilno negovalnega programa, ki je zasnovan na temeljiti analizi stanja Vaše kože, zato bo dobesedno ustvarjen za Vas in s tem idealno učinkovit.

Dr. Babor kreme

Odraz dobro negovane kože je posledica večih dejavnikov, ki jih posameznik v svoje življenje vključuje rutinsko. Skrb za svoje zdravje, vsesplošno dobro počutje in zdravo kožo je pogojeno z učinkovitimi kozmetičnimi formulacijami ter individualnimi negami obraza, ki nas popeljejo skozi prijetno lepotno izkušnjo. Ker se s kože vsakodnevno odlušči več kot 700.000 tisoč mrtvih kožnih celic, je redna nega obraza bistvena za obnovo in vzdrževanje kože, ki nas bo ščitila pred negativnimi zunanjimi dejavniki. Glede na tip kože posameznika, s kombinacijo izbranih kozmetičnih izdelkov, tretmajev in masažnih tehnik koži odstranimo vso nečistočo, ji povrnemo elastičnost ter poskrbimo za nahranjeno kožo. Minimaliziranje problemov dosežemo s specifično izbranimi postopki, saj lahko le z dobro zasnovano nego obraza postavimo temelje za izboljšanje notranjega in zunanjega stanja kože. Ta pogosto sprva vključuje fazo površinskega, globinskega čiščenja in pilinga, temu pa sledi nanos prilagojenih mask ter serumov. Obenem je skozi celoten niz tretmajev nege vključena tudi masaža obraza, vratu in dekolteja, saj ta predstavlja dodaten sprostitveni del celotne izkušnje. Kozmetični salon Moja lepotilnica tako prav vsem ponuja prilagojeno nego obraza v Ljubljani, da bi z njo zasijali v nov dan.

PERSONALIZIRAN LEPOTNI TRETMA OZ. NEGA OBRAZA

Vsaka nega obraza se začne s predhodnim posvetom, saj ta kozmetičarki pomaga pri prilagojeni sestavi tretmaja vaše kože, njenim stanjem ter problemov, ki jih želite s pomočjo nege minimalizirati. Začetni del nege obraza predstavlja površinsko čiščenje kože, pri katerem kozmetičarka s pomočjo mokre bombažne blazinice, čistilnega mleka, gela ali pene očisti povrhnjo nečistočo ter kožo tako pripravi na nadaljnjo analizo. S svetlobnim povečevalnikom kozmetičarka pobliže pogleda kožo in pripravi prilagojeno nego obraza.
Globinsko čiščenje obraza predstavlja pomemben del same nege, saj se v tej fazi tretmaja odstrani vse mrtve kožne celice, ki mašijo pore in onemogočajo zdrav videz. Glede na vaš tip kože, se s pomočjo izbranega pilinga, odstrani odmrle celice, saj na ta način koži omogočimo lažjo absorbacijo vseh učinkovin kozmetičnih izdelkov. To storimo tudi z uporabo pare ali vroče brisače, da dodatno razširimo pore in kožo pripravimo na ekstrakcijo oziroma globinsko čiščenje obraza. S pomočjo bombažnih krpic ali jeklenega inštrumenta, prilagojenega za odstranjevanje nečistoč, pa nato globinsko odstranimo komedone, mozoljčke in ogrce. K negi obraza je vključena tudi vmesna masaža obraza, vratu in dekolteja, ki poskrbi za sprostitev in vsesplošno dobro počutje. Z masažnimi tehnikami in pritiski se pospeši prekrvavitev in delovanje limfe, kar pripomore k hitrejšemu izločanju odpadnih snovi in posledično k boljšemu izgledu kože.
Na podlagi predhodne analize stanja kože sledi nanos maske. Ločimo med lepotnimi maskami, ki kožo napnejo in ji povrnejo njeno elastičnosti, med hranilnimi maskami, ki predhodni sijoči koži ponovno povrnejo potrebne hranilne snovi, maskami z adstringentnim delovanje, ki zožijo pore ter med vlažilnimi maskami, ki kožo hidrirajo. Tako kot se maske razlikujejo glede učinkovin, se hkrati razlikujejo tudi po teksturi, zato se nekatere zaradi kremaste teksture nanaša s čopičem in ob koncu odstrani z mokro brisačko, druge pa zaradi posebne oblike peel-off, kozmetičarka po debelem, enakomernem nanosu pusti nekaj časa, da se le ta posuši in jo nato odlepi od kože. Ob koncu nanosa maske sledi nanos seruma ali ampule, ki vsebuje visoke odmerke aktivnih sestavin. Običajno gre za posebne koncentrate vitaminov, hialuronske kisline ali kolagena, ki ponujajo takojšnje učinkovine, glede na potrebe kože. Ob koncu se nega obraza zaključi z nanosom ustrezne zaščitne kreme za obraz in okoli predela oči.
Nega obraza je tako zaključena, vaša koža pa vam je hvaležna za tovrstno razvajanje!

nega obraza in diagnoza stanja koze
Različni tipi in stanja kože

NEKAJ SPLOŠNIH DEJSTEV O KOŽI

Koža je naš največji in po funkciji najbolj vsestranski človeški organ. Nas ščiti in skrbno varuje notranje organe ter daje telesu celovitost.
Pri odraslem človeku v povprečju tehta 3,5 kg in zavzema dva kvadratna metra površine. Opravlja številne zelo pomembne naloge. Ščiti pred številnimi škodljivimi zunanjimi vplivi, preprečuje uhajanje snovi iz telesa – vode. Pod kožo imam bogat preplet krvnih žil, zaradi tega tudi uravnava našo telesno temperaturo. Z več milijoni živčnih prepletov povezuje možgane z zunanjim svetom.
Vsak dan se s telesne površine odlušči več kot 700.000 tisoč mrtvih kožnih celic.
Življenski cikel kožne celice od nastanka do luščenja je 28 dni. Do 20. leta starosti se koža obnovi 200-krat.
Estetska vloga kože je danes kot kdaj koli prej zelo pomembna. Tudi marsikaj razkrije o človekovem zdravju, počutju, navadah in razvadah, ciljih.
Iz zapisov v zgodovini je tudi že bilo veliko napisanega, da smo ženske in moški svojemu videzu in zdravju kože od nekdaj namenjali veliko pozornosti.
Z napredkom in dovolj znanja je tudi kozmetična industrija doživela revolucijo. Tako smo namesto različnih zeliščnih mazil in opojev dobili sodobne elektronske naprave, vrhunsko kozmetiko ki s svojimi neverjetnimi sestavinami, učinkovitimi formulacijami in individualnimi negami popelje skozi prijetno lepotno izkušnjo, in postopke, s katerimi se trudimo upočasniti čas in tako prispevati k lepemu videzu in dobremu počutju.

nega obraza za zdravo kozo
Analiza stanja kože v kozmetičnem salonu

OBSTAJAJO RAZLIČNE VRSTE TIPOV KOŽE

Normalna koža
Normalna koža je uravnotežena in ni ne preveč mastna ne preveč suha. Je gladka, čista in ima sijočo polt. Ljudje z normalno kožo običajno niso nagnjeni k izbruhom ali drugim težavam s kožo, njihova koža pa ohranja zdravo ravnovesje vlage.
Normalna koža lahko prenaša širok nabor izdelkov za nego kože, vendar je še vedno pomembno, da izberete izdelke, ki ne dražijo in so oblikovani za vaš tip kože. Prav tako je pomembno, da kožo vsakodnevno čistite, vlažite in ščitite ter tako ohranjate njen zdrav videz.
Če imate normalno kožo, lahko uporabljate izdelke za nego kože na oljni in vodni osnovi, odvisno od vaših želja in posebnih potreb vaše kože. Uporabljate lahko tudi različne izdelke za nego obraza, kot so pilingi, maske in serumi, če so oblikovani za vaš tip kože in jih uporabljate v skladu z navodili.
Ta tip ni tako pogost, čeprav si jo vsak najbolj želi.

Suha koža
Za suho kožo je značilno, da se v njej ne proizvaja dovolj sebuma, zato je lahko srbeča, zbada in se lušči. Nagnjena je k drobnim linijam, gubam in hrapavim lisam. Suha koža je lahko posledica različnih dejavnikov, vključno z genetiko, okoljskimi dejavniki in nekaterimi zdravstvenimi stanji. Za nego suhe kože je pomembno, da uporabljate izdelke, ki so oblikovani tako, da kožo vlažijo in vlažijo. To lahko vključuje uporabo nežnega čistilnega sredstva, vlažilnega tonika in goste, vlažilne kreme ali losjona. Prav tako je pomembno, da kožo zaščitite pred neugodnimi okoljskimi dejavniki, kot sta hladno vreme in veter, ki lahko kožo še dodatno izsušita. Če imate suho kožo, se izogibajte uporabi izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali druga adstringentna sredstva, saj lahko ta iz kože odvzamejo naravna olja in še povečajo njeno izsušenost. Morda bo koristno uporabiti tudi vlažilnik zraka, da zrak v vašem domu ali delovnem prostoru postane vlažen, saj lahko suh zrak prispeva k izsušitvi kože.

Mastna koža
Za mastno kožo je značilno prekomerno nastajanje maščob, zato je nagnjena k aknam in drugim madežem. Koža se mastno sveti, ima široke in zamašene pore, prisotni so komedoni, akne. Debelina povrhnice je debela. Koža je videti bleda, slabo prekrvavljena, pusta.
Te spremembe nastanejo zaradi prevelikega izločanja loja iz žlez lojnic, povečanega proroženevanja povrhnice in bakterij. Pretirano izločanje loja (sebuma) je posledica hormonskega delovanja na žleze lojnice. Loj zagotavlja idelalno prehransko okolje za nekatere bakterije – propiono bakterije. Te se bohotijo globoko v porah, kjer povzročijo vnetje, in tako iz ogrca nastane mozolj. Mastno kožo lahko povzročijo različni dejavniki, vključno z genetiko, hormoni in nekaterimi izdelki za nego kože.
Za nego mastne kože je pomembno, da uporabljate izdelke, ki so oblikovani tako, da nadzorujejo prekomerno nastajanje maščob in so nekomedogeni, kar pomeni, da verjetno ne bodo zamašili por. To lahko vključuje uporabo nežnega čistilnega sredstva, tonika in lahke vlažilne kreme, ki ne vsebuje olja. Pomembno je tudi, da uporabljate nekomedogeno zaščito pred soncem, ki kožo ščiti pred škodljivimi UV-žarki.
Če imate mastno kožo, se izogibajte uporabi težkih izdelkov na oljni osnovi, saj lahko ti še dodatno prispevajo k prekomernemu nastajanju maščob. Prav tako se je dobro izogibati stiskanju aken, saj to lahko povzroči brazgotinjenje in nadaljnje izbruhe.

Mešana koža
Kombinirana koža je vrsta kože, ki je na nekaterih predelih, kot so T-območje (čelo, nos in brada), mastna, na drugih predelih, kot so lica, pa suha ali normalna. To je pogosta vrsta kože, ki je lahko zahtevna za nego obraza, saj imajo različni predeli obraza različne potrebe.
Za nego mešane kože je pomembno uporabljati izdelke za nego, ki so prilagojeni potrebam posameznih delov obraza. Na primer, na mastnih predelih obraza lahko uporabite vlažilno kremo brez olja, na suhih predelih pa gostejšo in bolj kremasto vlažilno kremo. Izogibajte se tudi uporabi preveč grobih ali izsuševalnih izdelkov za nego kože, saj lahko to povzroči, da koža zaradi tega proizvede več sebuma. Poleg tega je pomembno, da obraz redno čistite, da odstranite odvečno maščobo in nečistoče. Z uporabo nežnega čistilnega sredstva, ki ne vsebuje olja, in nato s tonikom lahko poskrbite za pravo ravnovesje kože in njeno zdravje.

Občutljiva koža
Občjutljiva koža je koža, ki je nagnjena k različnim težavam kot so iritacije, suhost, rdečina in luščenje. Občutljiva koža je občutljiva na različne dražljaje in alergijske reakcije . Obstajajo različni dejavniki, ki lahko povrzočijo občutljivost kože, vključno s prekomerno in neustrezno uporabo izdelkov za nego kože, izpostavljenostjo zunanjim dejavnikom, kot so hladno vreme, sonce in tudi hormonske spremembe, stres ter dedni dejavniki.
Za nego občutljive kože je pomembno, da uporabljate nežne, hipoalergene izdelke in se izogibate grobim ali dražečim sestavinam. Poiščite izdelke z oznako “za občutljivo kožo” ali “brez dišav”, saj lahko dišave in drugi dodatki dražijo. Pomembno je tudi, da se izogibate ostri, vroči vodi in namesto nje uporabljate mlačno vodo, saj lahko vroča voda iz kože odvzame naravna olja in jo naredi bolj nagnjeno k draženju. Uporaba nežne vlažilne kreme brez olja lahko pomaga pomiriti in navlažiti kožo, uporaba kreme za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem pa lahko pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi sončnimi žarki.

Starajoča se koža
Staranje kože je naravni proces, ki se začne že v mladosti in se postopoma stopnjuje s starostjo. Pri tem pride do sprememb v strukturi – izgubi vezivnega tkiva in funkcijah kože, kar se kaže v pojavu gub, izgubi elastičnosti, suhosti, hiperpigmentaciji.
Vzroki za staranje kože so različni, med njimi so najpomembnejši naslednji: izpostavljenost UV žarkom, onesnaženje okolja, hormonske spremembe, stres, nezdrava prehrana, kajenje. Da bi ohranili mladosten videz kože, je pomembno, da skrbimo za ustrezno nego obraza in uporabljamo izdelke, ki vsebujejo učinkovine, ki podpirajo njeno vitalnost in elastičnost. Pombemno je tudi, da se izogibamo dejavnikom, ki pospešujejo staranje kože, in da si razvijemo zdrav način življenja.

Dobro je da poznamo nekaj osnov in tako lažje nadaljujemo s pravilno nego obraza v kozmetičnem salonu in prav tako tudi doma.

ANALIZA KOŽE V KOZMETIČNEM SALONU

Analiza kože v kozmetičnem salonu je postopek, pri katerem kozmetičarka temeljito pregleda vašo kožo in jo oceni glede na tip kože, strukturo kože, debelino podkožnega tkiva, velikost por, stanje žilic na koži, prekrvavljenost kože, mastnost, vlažnost, teksturo, barvo in prisotnost morebitnih težav, kot so izpuščaji, gube, pigmentne lise – hiperpigmentacije, akne, komedoni ipd. Cilj takšne analize kože je ugotoviti, kaj je potrebno za njeno nego in izbrati najprimernejše izdelke za nego kože, ki bodo ustrezali vašemu tipu kože in potrebam, ki jih imate.
Danes je s širjenjem znanja postala zelo kompleksna. Poznamo invazivne in neinvazivne postopke. Če želimo izboljšati kakovost in izgled naše kože se moramo najprej pogovoriti o njeni negi, naših navadah in razvadah, boleznih kože, splošnem zdravstvenem stanju, zdravilih, alergijah, prehrani ter družinski obremenjenosti.

Nega obraza Ljubljana
Potrebni koraki za dobro nego obraza

KAJ JE OSNOVNA NEGA OBRAZA V KOZMETIČNEM SALONU

V kozmetičnem salonu se lahko izvajajo različne nege obraza.
Čeprav se lahko nega obraza razlikuje glede na vaš tip kože in cilje, je osnovna nega obraza v kozmetičnem salonu običajno usmerjena v izboljšanje, ki pomaga obnoviti in vzdrževati zdrav izgled kože.

Nega obraza je niz različnih tretmajev za nego kože na obrazu, katerih cilj je luščenje kože, odstranjevanje nečistoč in odmrle kože. Ter pravilna uporaba kozmetike na vaši koži. S pravilno nego obraza dosežemo, da je vaša koža čista, urejena, sijoča in ima zdrav videz. Ta večstopenjski postopek je namenjen pomlajevanju in negovanju obraza, zaradi česar je koža videti bolj zdrava in mlajša.

Nega obraza pomaga obnoviti kožne celice z dobro cirkulacijo krvi pod kožo, kar lahko zmanjša zabuhlost, ki prihaja iz našega limfnega sistema. Dobra cirkulacija je pomembna, saj koži dovaja kisik, hranila in beljakovine, ki so zelo pomembni za dobro obnavljanje kože. In hkrati kožo osvobaja toksinov.
Redna nega obraza lahko pomaga ohranjati svež in revitaliziran videz kože za bolj zdrav in boljši videz.

Ker je koža posameznika unikatna je potrebno nego obraza prilagoditi vsakemu posamezniku. Ker ne obstaja ena popolna sestavina ali tretma, ki bi zadovoljil potrebe stranke. So pa določene osnove, s katerimi lahko postavimo dobre temelje za zdravo in negovano kožo.
Osnovna nega obraza v kozmetičnem salonu Moja lepotilnica je v prvi vrsti razdeljena na štiri faze: ugotavljamo potrebo po kozmetični negi, načrtujemo, izvedemo in na koncu vrednotimo delo nege obraza.
Nega obraza je postopek tretiranja kože, ki čisti pore, odstrani odmrle kožne celice, vlaži kožo, in obravnava kot skupek da je prilagojena po meri. Nega obraza je namenjena povečanju takojšnjega lepega videza in splošnega zdravja.

Osnovna nega obraza v kozmetičnem salonu običajno vključuje naslednje sklope:
1. Površinsko čiščenje obraza in odstranjevanje ličil
2. Toniziranje obraza
3. Piling
4. Masaža obraza
5. Nanos maske
6. Zaščitna krema in serum

8 PREPROSTIH NAVODIL ZA ZDRAVO KOŽO – RUTINA ZA VSAK DAN

Da se dobro počutimo v svoji koži in da smo zdravi moramo na začetku upoštevati nekaj navodil za zdravo kožo:
Tukaj je nekaj nasvetov za dobro nego kože doma:
1. Čiščenje kože je pomemben del vsakodnevne negovalne rutine za ohranjanje zdravega in sijočega videza kože. Priporočljivo je, da kožo očistite zjutraj in zvečer. Zjutraj si lahko umijete obraz s toplo vodo in nežnim milom, da odstranite sebum in odmrle celice kože, ki se med nočjo naberejo na površini kože. Če imate suho kožo, lahko uporabite nežno milo za obraz, ki ne bo izsušilo kože. Zvečer je pomembno, da si temeljito očistite kožo, saj čez dan koža pridobi umazanijo, sebum in nečistoče. Lahko uporabite čistilni gel ali milo za obraz in ga nato izperite s toplo vodo. Če imate občutljivo kožo, lahko uporabite nežno čistilno mleko. Nežno očistite z vodo. Po tem si lahko obraz osušite s čisto brisačo in uporabite vlažilno kremo. To bo pomagalo preprečiti zamašenost por in nastanek aken.
2. Uporabite tonik: tonik pomaga obnoviti pH ravnovesje kože in odstrani nečistoče. Nanesemo ga s pomočjo bombažne blazinie
3. Nanesite serum: serum vsebuje koncentrirane aktivne sestavine, ki globinsko negujejo kožo. Na konice prstov nanesite majhno količino seruma. Količina je odvisna od seruma, ki ga uporabljate, in velikosti vašega obraza. Splošno pravilo je, da uporabite količino seruma v velikosti fižolčka. Serum nežno vmasirajte v kožo, tako da začnete na sredini obraza in ga usmerite navzven. Pri tem se izogibajte občutljivi koži okoli oči. In počakajte da se popolnoma vpije v kožo.
4. Uporabite kremo za obraz: Kremo za obraz nanesite zjutraj in zvečer po serumu. Izberite kremo, ki je primerna za vaš tip kože in letni čas.
5. Uporabite zaščitno sredstvo z visokim faktorjem: Kožo zaščiti pred škodljivim UV žarki
6. Pijte dovolj zdrave tekočine: Koža potrebuje vlago, zato pijte dovolj tekočine, da bi ohranili dobro hidracijo kože.
7. Privoščite si dovolj spanca: Koža se med spanjem regenerira, zato je pomembno, da spite dovolj. To bo pomagalo preprečiti nastanek gub in ohraniti svež videz kože.
8. Zdravo se prehranjujte: Koža je odraz tudi tega, kaj jemo, zato se držite uravnotežene prehrane, bogate s svežo zelenjavo in sadjem. Prav tako je pomembno, da se izogibate prekomernemu uživanju sladkih živil in alkoholu, saj lahko to negativno vpliva na zdravje kože
Nega kože je pomembna vsak dan. Dobro je da vložite nekaj časa in napora. Takojšnje, čudežno zdravilo ne obstaja!

K vsakodnevni negi pa lahko glede na problematiko in stanje kože, ki ga imate dodate dobro nego obraza tudi v izbranem kozmetičnem salonu, seveda v določenem časovnem razmiku. Nega obraza v kozmetičnem salonu lahko pomaga izboljšati videz in dobro stanje kože. Priporočljivo je, da se redno udeležujete nege obraza, da bi ohranili zdrav videz in dobro stanje kože. Prav tako je pomembno, da uporabljate izdelke za nego kože, ki so primerni za vaš tip kože, da bi preprečili pojav težav s kožo.

KAKŠNE SO PREDNOSTI NEGE OBRAZA V KOZMETIČNEM SALONU

Prednosti nege obraza v kozmetičnem salonu so večje učinkovitosti ker so postopki, ki jih opravlja kozmetičarka, bolj učinkoviti kot tisti, ki jih opravite doma. Kozmetični salon ponuja tudi široko paleto različnih tretmajev, ki jih lahko prilagodijo potrebam vaše kože. Poleg tega imajo kozmetični saloni profesionalno opremo in izdelke, ki jih lahko uporabljajo pri negi obraza, kar lahko pomaga pri doseganju želenih rezultatov. Nekatere druge prednosti nege obraza v kozmetičnem salonu so:
• Strokovnost: kozmetičarka je usposobljena za nego obraza in pozna različne tehnike in postopke, ki lahko pomagajo pr izboljšanju stanja kože
• Učinkovitost: kozmetični tretmaji za nego obraza lahko pomagajo izboljšati stanje kože na globlji ravni in prinašajo dolgotrajne rezultate
• Sprostitev: nega obraza v kozmetičnem salonu je lahko tudi zelo sproščujoča in lahko pomaga povrniti ravnovesje v telesu in duhu
• Prilagojenost: nega obraza v salonu je lahko prilagojen posamezniku in njegovim potrebam tako, da lahko prinaša najboljše rezultate
• Profesionalni izdelki: kozmetičarka uporablja kakovostne profesiaonalne izdelke, ki so običajno bolj učunkoviti kot tisti ki jih lahko kupite v trgovini

nega obraza Ljubljana
Nega obraza v kozmeticnem salonu

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD NEGE OBRAZA V KOZMETIČNEM SALONU

Od nege obraza v kozmetičnem salonu lahko pričakujete učinkovito nego in obnovo kože. Koža bo po negi obraza videti sveža, mehka in navlažena. Nega obraza v kozmetičnem salonu lahko vključuje različne tretmaje, od osnovnega čiščenja in toniziranja do bolj zahtevnih tretmajev, kot so globinsko čiščenje, piling, masaža obraza in uporaba mask. Cilj vsake nege obraza je obnoviti in vzdrževati zdrav videz kože, hkrati pa lahko pomaga tudi pri omilitvi težav, kot so gube, suha koža, slabši tonus, pigmentne madeže, akne, milje itd.
Pri izbiri nege obraza v kozmetičnem salonu se posvetujte s svojim kozmetičarko, da vam bo lahko svetovala najboljšo možnost za vaš tip kože in kozmetične potrebe.

1. Korak – Površinsko čiščenje obraza
Čiščenje kože je temeljno opravilo, pomembno za spodbujanje in vzdrževanje stanja kože. Površinsko čiščenje izvedemo temeljito in ga nikoli ne izpuščamo.
Vaša kozmetičarka bo uporabila čistilno mleko, gel, peno (ali podoben izdelek) za kožo in dekolte. Po nekaj minutah bo čistilo odstranjeno z uporabo tople vode in obrazne gobe ali bombažne blazinice.
Namen uporabe kozmetičnih izdelkov pri površinskem čiščenju je: odstraniti ličila in nečistoče iz površine kože, odstraniti znoj in loj – sebum iz površine kože, odstraniti odmrle celice vrhnijce. In s tem pripravimo kožo na nadaljno nego. Čistilni izdelki morajo dobro odstranjevati tako v vodi topne kot v maščobah topne substance zato so tovrstni izdelki običajno kombinacija obojega.

2. Korak – Določanje tipa in stanja kože – diagnoza
V kozmetičnem salonu bo kozmetičarka najprej pregledala vašo kožo in ugotovila njen tip in stanje. To je pomembno, saj vsak tip kože potrebuje drugačno nego in so na voljo različni izdelki, ki so prilagojeni posameznemu tipu kože.
Pri določanju tipa kože se bo kozmetičarka osredotočila na značilnosti kože, kot so suhost, mastnost, občutljivost in gostota. Koža se lahko razlikuje glede na različne dejavnike, kot so starost, spol, okolje in način življenja.
Stanje kože se nanaša na morebitne težave, ki jih ima vaša koža, kot so gube, akne, pigmentne madeže in drugo. Koža se lahko spreminja glede na različne dejavnike, zato je pomembno, da se redno pregleduje in da se uporablja ustrezna nega oz. kozmetika.
Če želite izbrati ustrezno nego obraza za svoj tip in stanje kože, se posvetujte z izkušeno kozmetičarko v kozmetičnem salonu. Ona vam bo lahko svetovala, kateri tretmaji in izdelki so najbolj primerni za vašo kožo.
3. Korak – piling obraza
Piling obraza je postopek, ki se izvaja v kozmetičnem salonu z namenom očiščenja in odstranjevanja odmrlih celic kože. To lahko pomaga izboljšati teksturo kože, povečati njeno elastičnost in sijaj, zmanjšati pore in pospešiti proces celjenja ran. Obstajajo različni tipi pilingov, od mehkejših, ki se uporabljajo za vsakodnevno nego obraza, do močnejših, ki se izvajajo pod nadzorom zdravnika ali kozmetičarke in se lahko uporablja za zdravljenje globljih gub in brazgotin.
Pred izvedbo pilinga bo kozmetičarka najprej očistila obraz in ga nato morda obdelala s kislinami ali drugimi snovmi, da odstranijo odmrle celice. Kožo bo morda obdelala z uporabo kemičnega pilinga, ki vsebuje snovi, kot so kisline ali encimi, ki razgrajujejo odmrle celice. Po izvedbi pilinga bo kozmetičarka kožo navlažila in jo namazala s kremo ali serom, da se obnovi vlažnost na koži.
V splošnem se priporoča, da se piling obraza izvaja največ enkrat na teden, vendar to dejstvo lahko spremeni tudi kozmetičarka glede na vrsto kože in končni cilj. Preden se odločite za piling obraza v kozmetičnem salonu, se posvetujte s kozmetičarko, da se prepričate, če je ta postopek primeren za vaš tip kože in da boste po njem dobili želene rezultate.

4. Korak; Uporaba pare, ki se doseže z uporabo Vapozona z ozonom – ali vroča brisača
Uporaba pare ali vroče brisače pri negi obraza je lahko koristna za sprostitev por in odprtje por, da se lažje očistijo. Para ali toplota lahko tudi sprostita mišice obraza in pomagata pri sprostitvi napetosti.
Uporaba pare ali vroče brisače pri negi obraza ni primerna za vse tipe kože. Če imate suho ali občutljivo kožo, se lahko para ali vroča brisača še dodatno izsušita ali poškodujeta kožo.

5. Korak Ekstrakcija – globinsko čiščenje obraza
Ekstrakcija ali globinsko čiščenje kože na obrazu je postopek, ki se izvaja v kozmetičnem salonu za nego kože. Njegov namen je odstraniti zamašene pore, ki so pogosto vzrok za izpuščaje in druge težave s kožo. Postopek lahko vključuje čiščenje obraza z različnimi kozmetičnimi izdelki, masažo obraza za izboljšanje cirkulacije in uporabo posebnih orodij, kot so ekstraktorji za čiščenje pore ali pa se preprosto uporabi bombažna krpica in rokami.
Ekstrakcija ali globinsko čiščenje kože lahko povzroči rahlo srbenje ali rdečico, vendar se to običajno hitro umiri. Po končanem postopku se zato priporoča, da kožo navlažimo in namažemo s kremo ali serumom, da se obnovi vlažnost na koži in s tem tudi izboljšamo njen izgled.
6. Korak – Masaža obraza, vratu in dekolteja
Masaža obraza, vratu in dekolteja je nežen postopek, ki se izvaja s pomočjo različnih tehnik, kot so gnetenje, drgnjenje, vlečenje in lahki udarci s prsti. Cilj masaže je sprostiti mišice obraza, vratu in dekolteja, odstraniti napetost, izboljšati pretok krvi in limfe ter s tem povečati sijaj in zdrav videz. Masaža obraza, vratu in dekolteja je lahko tudi dober način za odstranjevanje toksinov iz kože in izboljša njeno strukturo.
Pred masažo najprej nanesemo kremo ali olje za nego kože, da bo masaža na obrazu prijetnejša. Masaža obraza, vratu in dekolteja je lahko tudi del bolj obsežnih tretmajev obraza, kot so obrazni tretmaji z radiofrekvenco, hialuronsko kislino ipd. Masaža običajno traja 10 do 20 minut.
7. Korak – Nanos Maske

Maska je izdelek za intenzivnejšo nego kože, ki se nanese na obraz za nekaj minut ali več, da se koži zagotovi dodatna vlažnost ali hranila. Obrazne maske lahko vsebujejo različne sestavine, ki so namenjene različnim potrebam kože, kot so hranila, antioksidanti, vlažilci in odstranjevalci odmrlih celic. Po nanosu maske se koža običajno občuti mehkejšo in bolj navlaženo, njen videz pa je lahko svež in sijoč.
Obstaja veliko različnih vrst obraznih mask, ki se razlikujejo po sestavinah in namenu uporabe. Nekatere vrste obraznih mask so:
1. Vlažilne maske: Vlažilne maske vsebujejo sestavine, ki koži zagotavljajo dodatno vlago, kot so hialuronska kislina, HY 3-paptidi, NMF valžilni kompleks, mlečni proteini, ceramidi, glycerin in aloe vera.
2. Hranilne maske: Hranilne maske vsebujejo sestavine, ki koži zagotavljajo hranila, kot so vitamini, minerali in antioksidanti.
3. Globinsko čistilne maske: Globinsko čistilne maske vsebujejo sestavine, ki odstranjujejo odmrle celice in onesnaženje s površine kože, kot so glina, salicilna kislina in retinol.
4. Protivnetne maske: vsebujejo sestavine, ki pomagajo zmanjšati vnetje in rdečico, kot so aloe vera, beta glukan, mikrosrebro, gamma linolenska kislina in cink.
5. Anti-agening: vsebujejo sestavine, ki pomagajo zmanjšati videz gub in spodbuditi obnovo kože, kot so hialuronska kislina, kolagen, retinol in koencim Q10.
Obrazne maske se lahko razlikujejo po teksturi, odvisno od sestavin in namena uporabe. Katere vrste obraznih mask so:
– Penasta maska, ki se hitro vpije v kožo.
– Gel maske imajo prozorno, gelasto teksturo in se hitro vpijejo v kožo.
– Kremne maske imajo tekočo, kremno teksturo.
– Plastična maska, ki je prepojena z učinkovinami in se jo položi na obraz
Obrazne maske nanesemo na očiščen obraz in vrat in jo pustimo delovati nekaj minut ali več, odvisno od vrste maske in navodil za uporabo.

8. korak – Nanos seruma ali ampule
Uporaba seruma ali ampule pri negi obraza v kozmetičnem salonu je lahko koristen del rutine nege kože. Serumi so namenjeni globokemu vlaženju in hranjenju kože, ampule pa hitri in intenzivni negi kože.
V kozmetičnem salonu lahko serum ali ampulo nanese kozmetičarka s čopičem ali z neposrednim nanosom izdelka na kožo z rokami. Z nežnim glajenjem in tapkanjem pospešimo penetracijo učinkovin. Po nanosu seruma ali ampule se lahko uporabi tudi vlažilna krema, da se izdelek bolje vpije in dodatno navlaži kožo.
Če vam je kozmetičarka nanesla pri negi serum ali ampulo in ste pri tem opazili takojšen učinek, se lahko učinek izdelka poveča z redno uporabo in skrbno negovatno rutino nege obraza tudi doma.

9. Korak – Nanos ustrezne zaščitne kreme okoli oči
Zaščitne kreme za okoli oči so pomemben del nege obraza, saj je področje okoli oči zelo občutljivo in tanjše kot druga področja obraza. Namenjene so negi kože okoli oči in se uporabljajo za zmanjševanje gubic, podočnjakov, temnih kolobarjev in drugih znakov staranja.

10. Korak – Nanos ustrezne zaščitne kreme za obraz
Kozmetičarka lahko uporabi različne vrste krem za nego obraza, odvisno od tega, kakšne težave ima vaša koža in kakšen je cilj nege. Nekatere izmed najpogostejših vrst krem, ki jih kozmetičarka lahko uporabi, so:
1. Hranilne in vlažilne kreme: namenjene intenzivnemu hranjenju in vlaženju suhe in občutljive kože.
2. Antioksidativne kreme: vsebujejo sestavine, kot so vitamini in antioksidanti, ki pomagajo preprečevati poškodbe kože, ki jih povzročajo prosti radikali.
3. Protivnetne kreme: namenjene so zmanjševanju rdečice, srbečice in drugih znakov vnetja na koži.
4. Anti-age kreme: vsebujejo sestavine, ki pomagajo zmanjšati gube in izboljšati teksturo kože.
5. Za nego aken: vsebujejo sestavine, ki pomagajo zmanjšati nastanek komedonov, izločanje sebuma in spodbujajo dobro kožno mikrofloro.

11. Korak – Nanos ustrezne zaščitne kreme s SPF faktorjem
Uporaba kreme s SPF faktorjem na obrazu je pomembna, ker je koža na obrazu zelo občutljiva in najbolj izpostavljena sončnim žarkom. Sončni žarki lahko povzročijo številne težave na koži, če ni dovolj zaščitena. Eden najpogostejših problemov, ki jih povzročajo sončni žarki, je izsuševanje kože. Koža lahko postane rdeča, če je preveč izpostavljena sončnim žarkom, lahko pa se pojavijo tudi opekline. Dolgotrajna izpostavljenost sončnim žarkom lahko povzroči tudi poškodbe kožnih celic in sčasoma lahko pride do pojava gub in pigmentacijskih madežev. Z uporabo kreme s SPF faktorjem lahko zaščitite kožo pred škodljivimi učinki sončnih žarkov in ohranite njen zdrav videz. Priporočljivo je, da uporabljate kremo s SPF faktorjem. Ko izbirate kremo s SPF faktorjem, bodite pozorni na njeno zaščitni faktor (SPF), ki naj bo vsaj 20, ter na to, da je primerna za vaš tip kože.

NEGA KOŽE NA OBRAZU GLEDE NA TIP IN STAROSTNO OBDOBJE

Za ohranjanje zdrave in sijoče kože je pomembno, da kožo na obrazu negujete glede na tip kože in starostno obdobje.
Pri mladih so pogosti izbruhi aken, zato je lahko koristna rutina nege obraza, ki vključuje nežno čiščenje in piling. Pri preprečevanju aken lahko pomaga tudi uporaba vlažilnih krem brez olj in nekomedogenih ličil.
S staranjem lahko opazite pojav gub in drobnih linij. Uporaba vlažilnega izdelka s sestavinami proti staranju, kot sta retinol ali kolagen, lahko pomaga zmanjšati te znake staranja. Pomembno je tudi, da uporabljate kremo za zaščito pred soncem z vsaj SPF 20, da kožo zaščitite pred škodljivimi UV-žarki, ki lahko povzročijo nadaljnjo poškodbo kože.
Pri ljudeh s suho kožo lahko z uporabo vlažilne kreme z vlažilnimi sestavinami poskrbite, da bo koža mehka in voljna. Tistim z mastno kožo lahko koristi uporaba izdelkov brez olja in nežnega čistilnega sredstva, ki pomaga nadzorovati odvečno nastajanje sebuma.
Če imate občutljivo kožo, je pomembno, da uporabljate izdelke, ki so primerni za občutljivo kožo, in da ste previdni pri preizkušanju novih izdelkov. Ko želite menjati izdelek vam priporočam, da pridobite testerje in se na osnovi le-tega odločite. Prav tako se je dobro izogibati grobim ali abrazivnim izdelkom in uporabljati nežno čistilno sredstvo.
Na splošno je pomembno, da dosledno izvajate rutinsko nego obraza in uporabljate izdelke, ki so primerni za vaš tip kože in starostno obdobje, da bo vaša koža zdrava in videti čim bolje.

NASVETI PO ZAKLJUČKU NEGE OBRAZA V KOZMETIČNEM SALONU

Po končanem tretmaju vsaki stranki toplo priporočam naslednja pomembna dejstva, ki se navezujejo na to, da po konačnem tretmaju ne pride do draženja kože:
• Izogibajte se nadaljnim tretmajev na koži vsaj 48 ur po negi obraza. Če želite uporabiti piling počakajte nadeljnih 72 ur.
• Izogibajte se prekomerni sončni svetlobi in virom toplote – savne za najmanj 48 ur.
• Ne nanašajte ličil v prvih 24 ur po tretmaju, – omogočite koži, da diha.
• Pijte veliko vode in tako pomagate, da gre čimveč toksinov iz vaše kože.

POGOSTA VPRAŠANJA O NEGI OBRAZA KAKO NAJ PRIPRAVIM KOŽO KO GREM NA NEGO OBRAZA ? TUDI ČE JE PRVIČ!

Do vašega obiska v salonu sledite svoji vsakodnevni rutini. Dobro je da se izognete pilingu (še posebej kemičnim pilingom) ali maski, da ju NE nanašate, 4 dni pred tretmajem.
Poskusite priti na nego obraza brez ličil.
Zaželeno je poznati imena izdelkov za nego kože, ki jih uporabljate doma.

Nosite udobna oblačila.

Ne voskajte obraza, ne odstranjujte dlak. Izogibajte se stiskanju aken.

ALI SO MOŽNE REAKCIJE PO TRETMAJU NEGE OBRAZA

Obstaja možnost, da se po negi obraza pojavijo neželene reakcije, vendar so redke. Nekatere možne reakcije po negi obraza so lahko naslednje:
• Rdečica: kar je pogosto posledica draženja kože tudi zaradi ekstrakcije. A običajno je, da se v 24 urah skoraj umiri.
• Srbenje: ker je lahko posledica draženja kože ali alergijske reakcije na katerikoli izdelek, ki je bil uporabljen med samo nego obraza.
• Otekanje: je lahko posledica uporabe nekaterih izdelkov, kot je hialuronska kislina. Otekanje običajno izgine samo po nekaj urah.

KOLIKO ČASA TRAJA, DA SO VIDNI REZULTATI NEGE OBRAZA PRI KOZMETIČARKI?

Običajno je, da stranke opazijo razliko pred in po negi obraza.
Čas, potreben za vidne rezultate nege obraza pri kozmetičarki, se lahko razlikuje glede na vrsto tretmaja in stanje vaše kože. Nekateri tretmaji obraza lahko povzročijo takojšnje rezultate, medtem ko lahko rezultati drugih tretmajev trajajo dalj časa.
Nekaj pogosto uporabljenih tretmajev obraza in njihovi približni časi za vidne rezultate so:
• Piling: Rezultati pilinga obraza so običajno vidni takoj po tretmaju, saj koža izgleda bolj sveža in osvežena.
• Hialuronska terapija: Rezultati hialuronske terapije so običajno vidni po nekaj dneh, ko koža izgleda bolj napeta in gladka.
• Kemični piling: Rezultati kemičnega pilinga so lahko vidni po nekaj dneh, vendar lahko da moramo izvesti več tretmajev, da se vidijo opazni rezultati.
• Anti-aging tretmaji: Rezultati anti-aging tretmajev so lahko vidni po nekaj tretmajih, vendar tudi tukaj je potrebno izvesti več tretmajev, da se vidijo opazni rezultati. Koža ima bolj gladko strukturo in je videti bolj napeta.
Vedno se posvetujte s kozmetičarko, da se boste lahko dogovorili o najbolj primernem tretmaju za vaš tip kože in potrebe.

nega obraza
Po negi obraza je koža sijoča in sveža

NEKAJ SPLOŠNIH NASVETOV KAKO OHRANJATI LEPO KOŽO NA OBRAZU

1. Pijte veliko vode: Voda pomaga hidrirati kožo in preprečiti izsušitev.
2. Omejite uporabo alkoholnih pijač in kajenje: Alkohol lahko kožo izsuši, kar povzroči, da se zmanjša njena sposobnost vlaženja in zaščite. To lahko povzroči pojav gub in neenakomernega tena. Prav tako lahko alkohol povzroči razširjene pore in pojav aken. Kajenje lahko povzroči tudi suho in nezdravo kožo, saj uničuje vitamin C, ki je pomemben za proizvodnjo kolagena in elastina. To lahko povzroči pojav gub in slabši tonus kože. Prav tako lahko kajenje povzroči razširjene pore.
3. Ne dotikajte se obraza z umazanimi rokami: Umazane roke lahko prenašajo bakterije, ki lahko povzročijo izpuščaje na koži.
4. Nežno očistite kožo: Kožo očistite z blagimi izdelki, ki ne bodo izsušili kože.
5. Uporabljajte zaščito pred soncem: Uporaba zaščite pred soncem bo pomagala preprečiti poškodbe kože in staranje kože.
6. Uporabljajte hranljive izdelke: Uporaba hranljivih izdelkov, kot so kreme in serumi, bo pomagala vlažiti in hraniti kožo.
7. Redno obiskujte kozmetični salon: Redni obiski kozmetičnega salona bodo pomagali ohranjati zdravo in sijočo kožo.
8. Redno odstranjujte odmrlo kožo: Redno odstranjevanje odmrle kože s pomočjo pilinga bo pomagalo ohranjati svež videz kože.
9. Spite dovolj: Zadosten spanec je pomemben za ohranjanje lepe kože, saj med spanjem telo obnavlja kožo.
10. Jedite zdravo: Zdrava prehrana lahko pozitivno vpliva na zdravje kože. Priporočljivo je uživanje živil, bogatih z antioksidanti, kot so sadje in zelenjava.

ALI NAJ REDNO OBISKUJEM KOZMETIČNI SALON

Če želite redno obiskovati kozmetični salon, vam priporočam, da si najprej poiščete kozmetični salon oz. kozmetičarko, ki ustreza vašim potrebam in željam. Nato si lahko za redni obisk rezervirate termin, ki vam ustreza, na primer enkrat mesečno ali vsaka dva meseca. Kolikokrat je priporočljivo obiskati salon vam bo svetovala vaša kozmetičarka.
Kozmetičarka vam bo lahko tudi svetovala o tem, kakšne izdelke bi bilo priporočljivo uporabljati doma za nego vaše dragocene kože.
Redni obiski kozmetičnega salona lahko pomagajo ohranjati zdravo in sijočo kožo, hkrati pa vam lahko ponudijo tudi sproščujoče trenutke razvajanja.

darilni bon za nego obraza
Darilni bon je lahko tudi za nego obraza

DARILNI BON ZA NEGO OBRAZA

Darilni bon za nego obraza v kozmetičnem salonu je lahko odličen dar za nekoga, ki si želi nego obraza ali pa za tiste, ki že redno obiskujejo kozmetični salon. Presenetite jih z darilnim bonom in jim tako podarite najboljšo nego obraza.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

DOBRODOŠLI

RADA BI, DA SE SPOZNAMO